Campusbewoner: Green Dino

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer: Green Dino in Plus Ultra.

Zo’n driehonderd rijsimulatoren, waarin je leert autorijden in auto, bus of vrachtwagen in een virtuele omgeving, heeft Green Dino de afgelopen jaren verkocht aan rijscholen in binnen- en buitenland. Virtual reality is het handelsmerk van dit bedrijf, dat al in 1992 werd opgericht door Jorrit Kuipers en Andrea Poelstra. Beiden studeerden in Wageningen; hij landschapsarchitectuur, zij consumentengedrag.

Ze begonnen met het visualiseren van landschapsplannen, nieuw te bouwen woonwijken waar je doorheen kon lopen en het effect kon merken van geluidsschermen voor omwonenden. Toen deze technieken breder beschikbaar kwamen, richtte Green Dino zich op rijopleiding. De rijsimulatoren zijn het belangrijkste product, zegt Poelstra, maar Green Dino maakt ook educatieve software en doet projecten op het gebied van verkeersveiligheid.

Een goede Wageningse programmeur kan altijd aankloppen bij Green Dino

Zo kan de simulator het effect van appen en alcohol op het rijgedrag tonen. Ook worden hun gevalideerde rijsimulatoren gebruikt om effecten van medicijnen op de rijvaardigheid te testen. Er werken vijftien medewerkers bij het bedrijf in Plus Ultra.

Afgelopen jaar maakte Green Dino voor WUR een virtueel practicum, waarin de studenten interactief kunnen distilleren, maar er is geen structurele samenwerking met Wageningse onderzoeksgroepen. Poelstra: ‘We hebben vooral kennis nodig over voertuigtechnologie en gedragspsychologie.’ Een goede Wageningse programmeur kan echter altijd aankloppen bij Green Dino.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.