148 promovendi krijgen een corona-uitkering

WUR heeft vorig jaar 148 promovendi en 17 postdocs ondersteund die vertraging opliepen door corona.
Foto: Guy Ackermans

De universiteit verlengde de contracten van promovendi met een vaste aanstelling met gemiddeld twee maanden. Ook beurspromovendi die vertraging opliepen, werden geholpen.

Zomer

Promovendi en postdocs die vertraging opliepen in hun onderzoek door de coronarestricties, konden vorig jaar op twee momenten ondersteuning aanvragen. In de zomer van 2020 behandelde de universiteit aanvragen van promovendi en postdocs wier contract in 2020 eindigde, in het najaar volgden de contracten die in 2021 eindigen.

Twee maanden

In de eerste ronde verlengde de universiteit 14 PhD aanstellingen en 7 postdoc aanstellingen met gemiddeld twee maanden. In de tweede ronde zijn 71 PhD aanstellingen en 10 postdoc aanstellingen verlengd, ook met gemiddeld twee maanden.

Beurspromovendi

Daarnaast leverde de universiteit ondersteuning voor 63 PhD bursalen die vorig jaar vertraging opliepen. ‘Volgens mij zijn we de enige universiteit die beurspromovendi heeft ondersteund’, zegt Janneke van Seters, hoofd van het PhD Office van WUR. Ook het contract van deze bursalen werd verlengd met gemiddeld twee maanden.

Thuissituatie

Bij de beoordeling van de aanvragen keek de universiteit naar de thuissituatie van de onderzoekers. Degenen die voor hun kinderen moesten zorgen tijdens de school- en kinderopvangsluiting in voorjaar 2020 zijn voor drie maanden gecompenseerd. Bij de overige beoordelingen is steeds gekeken naar de aard van de vertraging – is die wel echt door corona veroorzaakt of zijn er andere oorzaken? – en naar de maatregelen die de onderzoeksgroep al had genomen om de vertraging te minimaliseren of op te vangen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.