Campusbewoners: CleverMove

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer: CleverMove in de Starthub.

Nick Wezenbeek verzorgt sinds begin 2019 sportlessen en voedingsworkshops voor 50-plussers. Doel: hun spieren, weerstand en fitheid op peil houden. Zijn bedrijf CleverMove, gevestigd in de Starthub, verzorgde fitnesslessen in het pand van Thuis Wageningen en in een park in de wijk Noordwest, maar door de lockdown is Wezenbeek overgestapt op online sportlessen en workshops. Hij neemt ze op in de studio van Starthub in Plus Ultra II.

Wezenbeek studeerde Voeding en Gezondheid in Wageningen en deed daarna voor de afdeling Humane Voeding onderzoek naar krachttraining en voeding voor ouderen. Met die kennis zette hij een op maat gemaakt fitness- en voedingsprogramma in elkaar. Komend jaar gaat hij, samen met een postdoc van Humane Voeding, twee voedingsstudenten begeleiden die de effectiviteit van zijn online programma gaan onderzoeken.

Ik richt me op 50-plussers, zodat die met leeftijdsgenoten op hun eigen niveau kunnen sporten

CleverMove heeft het afgelopen jaar zo’n zestig oudere volwassenen begeleid. Hij denkt dat CleverMove meerwaarde kan bieden ten opzichte van de sportschool. ‘Ik heb wetenschappelijke kennis over bewegen en voeding voor senioren vertaald naar de opbouw en intensiteit van de programma’s. Verder richt ik me specifiek op 50-plussers, zodat die met leeftijdsgenoten op hun eigen niveau kunnen sporten in een huiselijke omgeving, met veel persoonlijke aandacht.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.