Campusbewoners: Mylium

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer: Mylium op het Business & Science Park.

Iris Houthoff, oprichter van Mylium, heeft net het Accelerator-programma van Startlife achter de rug. ‘Daar heb ik veel aan gehad’, zegt ze. ‘We hebben nu een marktstrategie en een financiële planning voor de komende vijf jaar.’ Mylium ontwikkelt textiel op basis van mycelium (schimmeldraden). Daarmee wil het bedrijf een duurzaam veganistisch alternatief bieden voor van dieren gemaakte producten als leer, zijde en wol.

Houthoff richtte Mylium in 2018 op en zit sinds 2019 op het Business & Science Park, waar ze een eigen laboratorium heeft voor de productie en verwerking van mycelium.

De eerste klant is de mode-industrie, die duurzame luxueuze tassen van mycelium wil maken

Aanvankelijk deed ze dat parttime, omdat ze ook docent was bij de leerstoelgroep Bioprocestechnologie van WUR, maar die baan heeft ze net opgezegd. In februari gaat ze fulltime voor Mylium werken en twee betaalde krachten aannemen.

De schimmeldraden van Mylium zijn geschikt om textiel van te maken, maar Houthoff werkt nog aan het verbeteren van de producteigenschappen. De start-up gaat eind 2021 een pilotfabriek starten om productie te draaien. Eerste klant is de mode-industrie, die duurzame luxueuze tassen van mycelium wil maken. Om dit mogelijk te maken, lopen er nu gesprekken met investeerders.

Komend jaar zoekt Mylium nog stagiaires, met name studenten die marktonderzoek doen en in het lab werken aan het verwerkingsproces.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.