Campusbewoners: InsectSense

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer: InsectSence in Plus Ultra II.

De Iraniër Aria Samimi heeft veel van de wereld gezien voordat hij zijn bedrijf startte op de Wageningse campus. Hij werkte in Duitsland om met insecten aardbevingen te voorspellen, hij trainde bijen in Kroatië om landmijnen te vinden en hij raakte geïnspireerd in Brazilië om met bomen groene energie te genereren. Hij kwam naar Wageningen om meer te leren over energie halen uit planten. Omdat hij merkte dat onderzoek vaak geen impact heeft, wilde hij onderzoek en ondernemers verbinden in Wageningen, maar door de coronacrisis is matchmaking nu niet mogelijk. Daarom begon hij zijn eigen start-up bij Starthub in Plus Ultra II.

Samimi wil het enorme reukvermogen van insecten benutten om ziektekiemen op te sporen

Zijn bedrijf InsectSense wil het enorme reukvermogen van insecten benutten om vluchtige ziektekiemen op te sporen. Hij wil bijvoorbeeld honingbijen gebruiken om mensen met covid-19 op te sporen. ‘Ik ontwerp een techniek die verschillende vluchtige verbindingen kan opsporen’, zegt Samimi.

Naast insecten werkt InsectSense ook aan de ontwikkeling van een chip met de reukreceptoren van insecten. Samen met de afdeling Bioscience van WUR heeft hij een subsidie gekregen om dit verder uit te zoeken. InsectSense is nu zes maanden bezig en bestaat uit twee oprichters en vijf medewerkers en stagestudenten. ‘Ik hou van de atmosfeer hier op de campus. De natuur is een bron van inspiratie voor me en veel Wagenings onderzoek is ook op de natuur geïnspireerd.’

Lees ook:

Je moet inloggen om een comment te plaatsen.