Nieuwe columnist: Lisa Becking

Resource heeft er een nieuw columnist bij.

Naast Guido Camps en Vincent Oostvogels, zal Lisa Becking columns voor Resource gaan schrijven. De eerste lees je hier. We stellen Lisa aan je voor:

Becking is tropische-mariene bioloog bij Marine Animal Ecology (ASG) en Wageningen Marine Research. Ze is ook bestuurslid van De Jonge Akademie (KNAW). Ze werkt regelmatig in Indonesië en Caribisch Nederland en onderzoekt hoe het zeeleven, zoals koraal, zich aanpast in een omgeving die verandert door klimaatverandering. ‘Sinds maart heb ik niet gereisd’, zegt Becking. ‘Door corona zijn we gedwongen om naar alternatieven te zoeken. Het is wel duidelijk dat we als academici best wat minder kunnen vliegen.’
In haar columns voor Resource deelt ze met name de ervaringen van een ‘mid-career scientist’ (zoals ze het zelf noemt) en tenure tracker. Ze schrijft met humor en een vleugje activisme. Een Wageningse invalshoek, gelinkt aan grotere vraagstukken. ‘Ik ben kritisch, maar wil ook de humor en schoonheid van dingen laten zien. Zodat mensen het lezen met een glimlach.’

Ik ben kritisch, maar wil ook de humor en schoonheid van dingen laten zien

Ze heeft al aardig wat schrijfervaring, onder andere als columnist bij de Volkskrant. Daarnaast staat ze aan de wieg van The Wageningen Young Academy-boekenclub ‘On the same page’. In haar vrije tijd leest en fotografeert ze graag.  En als de coronamaatregelen voorbij zijn zou ze het liefst weer een kunstexpositie of concert bijwonen. Voor nu vermaakt ze zich met de street-art in haar woonplaats Amsterdam. ‘Ik ontdek nog steeds nieuwe plekken.’

Lees ook:

Tags:
#Column
Je moet inloggen om een comment te plaatsen.