Smaken van WUR: Kerstwentelteefjes

Dit keer een Nederlands recept van Luuk.

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Resource-redacteur Luuk Zegers neemt ons mee naar… Nederland en deelt een feestelijke variant op een Nederlandse klassieker.

‘De vindingrijkheid en zuinigheid van Nederlanders zie je goed terug in het wentelteefje. Oude sneetjes brood worden met minimale middelen in een handomdraai omgetoverd in een feestmaal. Nederlandse cucina povera. Deze variant maak ik vaak in de dagen na Kerstmis.’

Ingrediënten (voor 8 wentelteefjes)

  • 8 sneetjes oud brood (of in deze feestelijke variant sneetjes kerststol)
  • scheut melk, ongeveer 250 ml (eventueel plantaardig)
  • 1 ei
  • suiker (kristalsuiker of rietsuiker)
  • kaneel
  • eventueel citroenrasp
  • in deze variant poedersuiker om te serveren
  • klontje boter of margarine om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Klop het ei en de melk door elkaar in een diep bord of een grote kom. Voeg een eetlepel suiker, een flinke toef kaneel en eventueel de citroenrasp toe en roer;
  2. Week de sneetjes brood of kerststol in dit mengsel tot ze doorweekt zijn maar nog niet uit elkaar vallen. Haal uit de kom;
  3. Laat een klontje boter of margarine smelten in een koekenpan. Bak de wentelteefjes tot ze aan beide kanten goudbruin zijn;
  4. Serveer de wentelteefjes warm met wat kaneel en in deze kerstvariant poedersuiker;
  5. Normaal eten Nederlanders brood met de handen, maar voor wentelteefjes mag je mes en vork gebruiken!
  6. Eet smakelijk!

Lees ook:

Je moet inloggen om een comment te plaatsen.