Campusbewoners: KWS Vegetables

KWS is groot geworden met zaden van granen, suikerbieten en mais.

‘Ik ben de eerste groenteman van KWS’, zegt Paul Degreef, hoofd van de business unit Vegetables van KWS. Het van oorsprong Duitse plantenveredelingsbedrijf is met een omzet van 1,5 miljard euro het vierde veredelingsbedrijf ter wereld. KWS is groot geworden met zaden van granen, suikerbieten en mais, maar richt zich nu ook op de snelgroeiende markt voor groentezaden.

Degreef mag een eigen divisie opzetten vanuit zijn kantoor in Plus Ultra II. KWS heeft een veredelingsbedrijf in Andijk gekocht, proefstations opgezet in Spanje, Turkije en Brazilië en proefstations in voorbereiding in Italië, India, China en Mexico. Op de Wageningse campus werken op dit moment tien medewerkers, maar er zijn vergevorderde plannen om een eigen onderzoekslab in te richten.

De sfeer op de campus is geweldig met al die jonge mensen

Over drie jaar werken er veertig à vijftig mensen voor KWS Vegetables in WageningenKWS ontwikkelt nieuwe rassen in tomaat, paprika, komkommer, meloen en watermeloen. Het bedrijf had voor de komst naar Wageningen al projecten met WUR op het gebied van de landbouwgewassen, maar wil nu ook op groentegebied samenwerken. Degreef denkt aan de onderzoeksgroepen Plantenfysiologie en Genetica en het smaakonderzoek van WUR.

Degreef studeerde in 1986 af in Wageningen, werkte bij diverse veredelingsbedrijven en vindt het leuk om terug te zijn: ‘Er zitten veel goede onderzoekers op de campus en de sfeer is geweldig met al die jonge mensen.’

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. Ik Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer: KWS in Plus Ultra II.

Lees ook:

Je moet inloggen om een comment te plaatsen.