Lekker ding (m/v/x) gespot?

Het instagramaccount Gespot | WageningenUR helpt je je WUR-crush vinden.
Een oproepje op het instagramaccount. Een oproepje op het instagramaccount.

Onderweg op de campus valt je oog op een aantrekkelijke medestudent. Je bent al iets te laat voor je meeting, je haast je verder, maar de ontmoeting blijft je bij. Wie was het?

Het instagramaccount Gespot | WageningenUR helpt je graag zoeken. Het concept is simpel: stuur de beschrijving van de persoon die je zoekt, zij delen het op instagram en de Wageningse community helpt zoeken. Gevonden? Trek de stoute schoenen aan en stuur een berichtje.

‘We kwamen op het idee tijdens een avondje drinken,’ vertellen de makers van het account, een student en een studente, die graag anoniem willen blijven. ‘Dit idee is natuurlijk niet uniek, maar tot onze verbazing bestond het nog niet in Wageningen.’

Geen feesten

Het account werd opgericht in april 2019, maar sinds een paar weken is het pas echt actief. ‘Door corona is het moeilijk om in contact te komen met mensen, er zijn geen feesten, er is maar weinig les op de uni. Dus dit was het juiste moment om meer aandacht aan dit account te besteden.’

Het idee bleek een groot succes, het aantal volgers groeide razendsnel naar zo’n 2000. ‘Er stromen steeds meer gespot-aanvragen binnen. We delen de aanvraag, sturen de tips door en laten het weten in onze stories als de juiste persoon gevonden is.’

Afgelopen donderdag kwam ik een jongen tegen op Forum bij Grand Café met donkerblond, beetje krullend haar.

Binnen een dag

Zijn er al veel liefdes ontstaan? ‘We zijn nog niet zo lang bezig dus er zijn nog niet heel veel matches geweest. Van vijf berichten hebben we binnen een dag de gezochte persoon gevonden.’ Wat er daarna gebeurt weten de makers niet. ‘Alles is anoniem, het is aan de personen zelf om contact op te nemen. Wij zorgen alleen dat ze de juiste persoon kunnen vinden. We zijn wel van plan om na een paar weken een follow-up te vragen, wij zijn namelijk zelf ook erg benieuwd of er leuke nieuwe relaties uit ontstaan.’

Klik hier om te helpen zoeken, of de beschrijving van jouw stiekeme crush in te sturen.

Lees ook:

Je moet inloggen om een comment te plaatsen.