Smaken van WUR: Kanda Poha

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Suraj Jamge, medewerker Knowledge Transfer Support Corporate Value Creation, neemt ons mee naar zijn thuisland India.

‘Kanda Poha is een traditioneel Maharashtrian (West-India) ontbijt dat eenvoudig, gemakkelijk en erg lekker is. Dit is het recept van mijn moeder. Kanda betekent ui en Poha zijn rijstvlokken in Marathi. Ik maak dit gerecht soms in het weekend, het doet me denken aan de vroege ochtenden in de universiteitskantine waar ik dit met mijn vrienden at voor college.’

Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 2 eetlepels olie
  • 1/2 theelepel mosterdzaad
  •  1/2 theelepel komijnzaad
  •  2-3 groene pepers
  • 6-7 verse of gedroogde curryblaadjes (Kadhi Patta – Toko)
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  •  ¼ kopje pinda’s
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel suiker
  •  Zout naar smaak
  • 2 theelepels verse koriander
  • 2 theelepels geraspte kokos
  • 2 middelgrote rode uien (Kanda)
  • 200 g rijstvlokken – dik (Poha – Toko)

Bereiden

1. Was de rijstvlokken voorzichtig in een vergiet. De poha moet vochtig zijn, maar niet papperig. Voeg de suiker en snufje zout toe, meng voorzichtig, zet opzij;

2. Verhit olie in een pan en voeg mosterd- en komijnzaad toe. Zodra de zaden beginnen te sputteren, voeg je gehakte groene pepers, curryblaadjes en pinda’s toe. Sauteer een halve minuut;

3. Voeg de fijngesneden uien toe. Blijf sauteren tot de ui krimpt zonder deze bruin te maken. Voeg het kurkumapoeder toe en meng goed. Sauteer nog een minuut;

4. Voeg de rijstvlokken toe en meng voorzichtig. Dek de pan af, laat 2-3 minuten sudderen en roer af en toe. De poha neemt alle smaken en kleuren op en moet mooi gaar worden;

5. Meng er citroensap, verse koriander en kokos door. Serveer warm met een schijfje citroen erbij. Serveer met een  kopje desi chai of filterkoffie.

Lees ook:

Je moet inloggen om een comment te plaatsen.