Campusbewoners: Track32

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we er ieder nummer een aan je voor. Dit keer: Track32

WUR-onderzoeker Joris IJsselmuiden richtte 2,5 jaar geleden met een maat Track32 op. Dit bedrijf ontwikkelt software op basis van artificiële intelligentie (AI) en automatische beeldverwerking. Zo heeft Track32 inmiddels de software voor een schoffelmachine geleverd, zodat de machine onderscheid kan maken tussen het onkruid en het gewas. Ook schreef het kennisbedrijf de software voor drones die de ontwikkeling van zaailingen in de kas volgen.


IJsselmuiden werkte bij de leerstoelgroep Agrarische Bedrijfstechnologie, hij begeleidde bijvoorbeeld onderzoek aan paprika-plukrobots en eierraapmachines. Track32 brengt die kennis op de markt. ‘Onze kracht is dat we maatwerk leveren, wij slaan de brug tussen de vraag van de klant en de techniek’, zegt de oprichter.

Vroeger moesten de onderzoekers onkruidzaadjes tellen. Nu doet onze software dat

Er werken vijf mensen bij Track32. Ook biedt het bedrijf drie stageplekken voor hoofdzakelijk Wageningse studenten. Het bedrijfje werkt voor zaadveredelaars en kweekbedrijven, maar ook voor het ecologie-instituut NIOO. ‘Vroeger moesten de onderzoekers onkruidzaadjes tellen en kenmerken van vogels zelf waarnemen. Nu doet onze software dat.’
Track32 had de afgelopen jaren een werkruimte in de Starthub, eerst in Triton, toen in Atlas, maar daar groeide het bedrijf uit. Nu is de Wageningse spin-off verhuisd naar Ede. ‘We zitten heel goedkoop in een barak op het voormalige kazerneterrein bij het World Food Centre.’

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In resource stellen we er ieder nummer een aan je voor. Dit keer: Track32 op voormalig kazerneterrein bij het World Food Centre.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.