Smaken van WUR: Nasi goreng tempé

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de Wereld tegen. Stefanus Mega Prabawa, masterstudent Food Technology neemt ons mee naar zijn thuisland Indonesië.
Stefanus Mega Prabawa, masterstudent Food Technology

‘Indonesische nasi is gemakkelijk te maken en echt heerlijk. Je kan het eten als ontbijt of avondeten. In Indonesië vind je nasiverkopers in elk dorpje en in elke stad. Ze lopen rond en roepen “NASIIIII GOREEEEENG!” terwijl ze met een lepel op een bord slaan. Nasi goreng wordt geserveerd met augurk, kroepoek en een glas ijsthee. Ik maak dit gerecht vaak voor mijn huisgenoten.’

Ingrediënten:

  • gekookte rijst (ongeveer 250 gram)
  • kokosolie
  • 100 gram tempé, in blokjes
  • 2 rode pepers of een halve theelepel chilipoeder
  • 2 sjalotjes, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 30 ml zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 50 gram gemengde groenten (ik gebruik kool, selderij en wortels)
  • mespuntje zout
  • gebakken uitjes
  • kroepoek

Bereiden

  1. Bak de tempé in kokosolie en zet deze apart;
  2. Verwarm kokosolie in de wok en fruit de sjalotten en knoflook. Voeg de pepers en groenten na 2 minuten toe. Voeg na nog eens 2 minuten het ei toe en roerbak gedurende 5 minuten;
  3. Voeg de rijst aan dit geheel toe en roer. Voeg tot slot de sojasaus, zout en peper toe en roerbak nog 5 tot 7 minuten;
  4. Serveer de gebakken rijst met de tempé, kroepoek en gebakken uitjes.

Welk gerecht doet jou aan thuis denken? Deel het met Resource zodat we allemaal kunnen meegenieten. Stuur je recept naar resource@wur.nl

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.