Studenten protesteren tegen vluchtelingenbeleid

WUR-studenten organiseren een protest tegen het vluchtelingenbeleid, aankomende donderdag 24 september.
Een protest in Brussel tegen het vluchtelingenbeleid van de EU. Foto: Shutterstock

Aanleiding voor het protest is de situatie in het Griekse vluchtelingenkamp Moria, vertelt Tom van Dalen (24), masterstudent International Land and Water Management en een van de initiatiefnemers van het protest. ‘Eerder dit jaar waren er acties om vierhonderd weeskinderen naar Nederland te krijgen. Toen zei het kabinet “nee”. Nu Moria is afgebrand staan er 13.000 vluchtelingen op straat en nemen we slechts honderd vluchtelingen op. Dat vinden wij veel te weinig. En dan gaat dat aantal ook nog eens ten koste van de ruimte voor andere vluchtelingen! Terwijl Wageningen, net als een aantal andere gemeenten, heeft aangegeven dat hier wél capaciteit is voor extra opvang.’

‘Dit jaar staan we stil bij 75 jaar vrijheid’, vervolgt Van Dalen. ‘En Wageningen is natuurlijk de stad van de vrijheid. Als je vrijheid echt belangrijk vindt als land, dan laat je dat zien in daden, niet alleen in woorden. Daarom willen wij aandacht vragen voor de huidige situatie en het huidige vluchtelingenbeleid. We willen het kabinet aansporen om het vluchtelingenbeleid te veranderen. Want door dat beleid heeft het uiteindelijk zo ver kunnen komen. Nederland is als EU-land mede verantwoordelijk voor de situatie in Moria.’

Het protest zou eigenlijk afgelopen zaterdag 19 september al plaatsvinden, maar werd in overleg met de politie en gemeente verplaatst naar donderdag 24 september. Het evenement zal om 18.45 uur beginnen in park Noordwest.

Lees ook:

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.