Studentenpsychologen verlaten campus

Door ruimtegebrek op de campus zijn de studentenpsychologen verhuisd.
De nieuwe locatie. Foto: Coretta Jongeling

De studentenpsychologen zijn verhuisd naar het Agro Business Park. Doordat het team flink gegroeid is, was op de campus niet meer genoeg plek.

Manager Studentenwelzijn Door van der Sloot: ‘We hebben een drukke tijd gehad. We zijn bezig met de ontwikkeling van trainingen, met Surf your stress, en ondertussen weten de studenten ons ook goed te vinden voor de reguliere gesprekken. Eind vorig jaar was daardoor tijdelijk een aanmeldstop, de wachtlijst was te lang.’

Overvol

Tijd voor meer psychologen dus en een secretaresse voor de nodige ondersteuning. ‘Ik werk zelf ook nog niet zo lang in dit team en had nog geen vaste werkplek. Flexwerken vind ik geen probleem, maar ik zit wel graag in de buurt van mijn collega’s. Dat ging nu niet. We hebben een tijd gezocht naar een geschikte nieuwe plek, maar de campus is echt overvol. Daarom moeten we nu helaas van de campus af.’

Studenten hoeven niet bang te zijn dat ze nu heel ver moeten reizen voor een consult. De psychologen verhuizen naar de Garden Offices op Agro Business Park, hooguit tien minuten fietsen vanaf de campus. Toch zijn de psychologen niet blij met de verhuizing. ‘Als het aan mij ligt verhuizen we zo snel mogelijk weer terug’, aldus Van der Sloot. ‘Het is geen loopafstand meer en dat maakt de drempel om te komen misschien hoger. Bovendien hebben we normaal gesproken veel contact met de huisartsen, de studentendecanen en het bedrijfsmaatschappelijk werk. Door corona is dat nu op afstand, maar we waren gewend die in de wandelgangen tegen te komen.’

Online tot september

De studentenpsychologen hebben de laatste maanden thuis gewerkt en de consulten online gedaan. Dat zal nog wel even zo blijven. ‘De luchtcirculatie in de spreekkamers op de nieuwe locatie is nog niet veilig genoeg om met twee mensen aanwezig te zijn. Hopelijk kunnen we dit snel oplossen en kunnen we weer mensen face-to-face spreken.’

Dat zal in ieder geval vanaf september kunnen, zo is de planning. De langere consulten vinden dan plaats op Agro Business Park 10. Het inloopspreekuur, wat sinds maart ook online is, zal tegen die tijd wel weer terugkeren naar de campus, in het Forum.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.