Wetenschap

Coronaproof op zee

Foto Bram Couperus, WMR Onderzoekers aan boord van visserijonderzoeksschip de Tridens proberen coronaproof – namelijk op anderhalve meter afstand van elkaar – de lijnen aan hun meetapparatuur te knopen. Ieder jaar voert Wageningen Marine Research akoestische haringonderzoek uit in de Noordzee om zo een schatting te kunnen maken van de grootte van het haring- en…
Tessa Louwerens

Foto Bram Couperus, WMR

Onderzoekers aan boord van visserijonderzoeksschip de Tridens proberen coronaproof – namelijk op anderhalve meter afstand van elkaar – de lijnen aan hun meetapparatuur te knopen. Ieder jaar voert Wageningen Marine Research akoestische haringonderzoek uit in de Noordzee om zo een schatting te kunnen maken van de grootte van het haring- en sprotbestand. Het team moet de apparatuur die nodig is voor de echolocatie eerst afstellen met een zogenaamde kalibratiebol. Om de lijnen waar deze bol aan vast zit aan elkaar te knopen, vergt wat helpende handen. Het is even puzzelen om dat coronaproof te doen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.