SSR-W wil ‘Goede Buur’ zijn voor omwonenden

Studentenvereniging SSR-W heeft een convenant met omwonenden opgesteld waarin afspraken staan om overlast te voorkomen.
De ondertekening van het convenant. Foto: SSR-W

Onder toeziend oog van de burgemeester Geert van Rumund van Wageningen werd het document ondertekend op de sociëteit aan de Generaal Foulkesweg. SSR-W is met zo’n 700 leden een van de grootste studentenverenigingen van Wageningen. ‘Er blijft natuurlijk altijd wat geluid vanuit de vereniging komen,’ zegt voorzitter Jimmy Wieten. ‘Maar we hebben nu afspraken over zowel communicatie als de vraag hoe geluidsoverlast aan te pakken, te minimaliseren en te voorkomen.’ 

Het convenant is een resultaat van vier jaar overleg met omwonenden. Wieten: ‘Verschillende besturen hebben er hard aan gewerkt. Op aanraden van de gemeente zijn de afspraken nu ook schriftelijk vastgelegd. Samen met een bemiddelaar is dit convenant tot stand gekomen.’ 

Activiteiten versus rust

De buren van SSR-W hebben soms andere belangen dan de vereniging, vertelt Wieten. ‘Waar de studentenvereniging haar leden faciliteiten en activiteiten wil bieden, hebben omwonenden juist behoefte aan rust.’

Het document moet continuïteit bieden in de communicatie tussen SSR-W en de omwonenden. Omdat de vereniging elk jaar een nieuw bestuur kent, zijn daar vaste protocollen voor opgesteld. 

Het convenant werd, op anderhalve meter afstand, ondertekend op de sociëteit van SSR-W. De aangelegenheid werd gevierd met taart en koffie in het zonnetje. Eigenlijk zou de ondertekening al in april plaatsvinden, maar vanwege de corona-uitbraak werd dat uitgesteld.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.