Zo werk ik thuis: Irene Koomen

WUR werkt thuis. Het is even niet anders. Maar hoe gaat dat? Irene Koomen, van het Wageningen Centre for Development Innovation, vertelt hoe zij dat doet.
Foto: Irene Koomen

‘Ik had in Ivoorkust moeten zitten, maar ik zit nu thuis te werken achter mijn computer, met uitzicht op mijn tuin in Wageningen. Normaal zou ik in Afrika ter plekke overleggen over onze onderzoeks- en trainingsprojecten, maar dat gaat nu niet. Vanmiddag overleg ik met mijn Ivoriaanse partners over het project via Skype. Geplande bezoeken aan Ghana en Ethiopië heb ik afgelast.

 Nu ik verplicht thuis zit, heb ik eindelijk tijd om te schrijven en te lezen  

Irene Koomen

‘De Corona-crisis heeft veel gevolgen voor het werk van WCDI. Twee lopende cursussen van WCDI in Wageningen zijn gestopt; de cursisten zijn vervroegd naar huis gegaan. Vier andere cursussen, die in de komende weken zouden beginnen, zijn afgeblazen. We  onderzoeken nu mogelijkheden om de cursussen online aan te bieden. Ook onze trainingen binnen de ontwikkelingsprogramma’s zijn voorlopig afgelast. De projecten gaan wel door, maar lopen waarschijnlijk vertraging op.

Koffie

‘Ik overleg geregeld met de verschillende opdrachtgevers, om te bepalen hoeveel vertraging de projecten oplopen en hoe we de impact van de coronacrisis kunnen beperken. De Corona-crisis heeft ook voordelen. Nu ik verplicht thuis zit, heb ik eindelijk tijd om te schrijven en te lezen. Bovendien is mijn dochter, die normaal in Amsterdam werkt, thuis gekomen. En de koffie is een stuk beter dan op werk!’ 

Dit is het zevende deel van een serie over thuiswerken tijdens de coronacrisis. Dagelijks belt de redactie met een WUR-collega om te horen hoe het ermee staat. De illustratie is (uiteraard) een selfie of door een huisgenoot geschoten kiekje. Ook MEE DOEN? Mail resource@wur.nl of deel via #WURkfromHOME.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.