Festival Globus verplaatst van juni naar september

Vanwege de coronacrisis zijn alle evenementen voorlopig verboden.
Screenshot uit de trailer voor het Globus festival. Foto: Globus Festival

De eerste editie van het festival Globus zou op zaterdag 13 juni plaatsvinden op de campus, maar vanwege de coronacrisis zijn daar alle evenementen voorlopig verboden. Van afstel is geen sprake. ‘We mikken op een zaterdag in september.’

Het festival Globus is een initiatief van Wageningse studenten en moet een zo duurzaam mogelijk festival worden. Van de opbrengst willen de organisatoren vijftien hectare oerwoud kopen en vervolgens beschermen in Costa Rica.

Bachelorstudent Milieuwetenschappen Marijn van der Meer is één van initiatiefnemers van Globus. ‘We kregen laatst een appje van Elike Wijnheijmer, de terreinmanager van de campus. Ze zei dat de kans groot was dat de maatregelen die tot 1 juni van kracht waren, door zouden worden geschoven tot 1 augustus. Toen zijn we na gaan denken. Vorige week hebben we besloten om te kijken of we het konden verplaatsen naar september of oktober.’

De artiesten waren al geboekt, vertelt Van der Meer. ‘Ik ben nu druk aan het mailen met bookers en managers om te kijken of ze in september of misschien oktober ook zouden kunnen. De uiteindelijke datum van het festival is dus afhankelijk van de agenda’s van de artiesten. We hopen op zaterdag 12 of 19 september. Op 5 september is misschien iets te vroeg, dat is het eerste weekend van het collegejaar. En we willen het graag doen voor het echt herfstachtig weer wordt.’

Het festival compleet afzeggen was geen optie, aldus Van der Meer. ‘Festival Appelpop is nu al afgezegd voor in september. 5 mei gaat ook niet door. Natuurlijk moeten we in de gaten houden: hoe lang gaat deze crisis door? Maar we moeten iets hebben om naar uit te kijken in Wageningen.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.