Zo werk ik thuis: Hannah van Zanten

WUR werkt thuis. Het is even niet anders. Maar hoe gaat dat? Hannah van Zanten, leerstoelgroep Dierlijke Productiesystemen, vertelt hoe zij dat doet.
Foto: Hannah van Zanten

‘Het is even aanpassen. Ik zit nu samen met mijn twee kinderen van 7 en 5 jaar in de woonkamer. Mijn man, die normaal ook naar zijn werk is, werkt ook thuis. Een volle boel, waarin ik veel minder werkuren kan draaien dan normaal, maar ook gezellig. Niet alleen zijn de kinderen niet op school, maar de school verwacht dat wij de kinderen drie uur thuisonderwijs per dag geven.’

 Ik denk dat ik effectief nog maar de helft van de tijd kan werken.  

Hannah van Zanten

‘We hebben afgelopen maandag huiswerk opgehaald op school en dat moeten we morgen maandag weer inleveren. Ik vind het goed dat de school leerdoelen blijft stellen, maar dit komt er wel bij. Het totaal wordt daardoor wel veel. Ik denk dat ik effectief nog maar de helft van de tijd kan werken. Mijn man en ik kijken heel goed naar onze agenda’s en dan is het puzzelen. Verder probeer ik zoveel mogelijk afspraken door te laten gaan via Skype.’

Promovendi

‘Alles wat niet via Skype kan, valt af. Je moet keuzes maken. Het allerbelangrijkste voor mij is dat de promovendi door kunnen met hun werk. Gelukkig zijn onze werkzaamheden flexibel in te delen – overleg kan ieder moment van de dag via Skype. Als mijn man of ik een afspraak hebben, let de ander op de kinderen. Het is nog wennen. Ik moet er voor de kinderen zijn, maar denk ook steeds: ik moet nog wat doen.’ 

Dit is de zesde aflevering van een serie over thuiswerken tijdens de coronacrisis. Dagelijks belt de redactie met een WUR-collega om te horen hoe het ermee staat. De illustratie is (uiteraard) een selfie of door een huisgenoot geschoten kiekje. Ook MEE DOEN? Mail resource@wur.nl of deel via #WURkfromHOME

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.