Zo werk ik thuis: Koos Nijssen

WUR werkt thuis. Het kan even niet anders. Maar hoe gaat dat? Koos Nijssen, functioneel applicatiebeheerder bij WUR Library, vertelt hoe hij dat doet.
Foto: Koos Nijssen

‘Ik zag het al een beetje aankomen dus ik heb vorige week donderdag mijn laptop en een extra beeldscherm mee naar huis genomen. Ik heb thuis mijn eigen werkkamer en dat werkt goed, ondanks dat het internet op het platteland met 7 MB per seconde niet supersnel is. Wij wonen in een oude boerderij in Elst en die hebben we de afgelopen zeven jaar helemaal opgeknapt. De driehoekjes op de wand zijn van schuimrubber en werken als akoestische panelen, anders galmt het.’ 

 Ik moet wel zeggen dat ik het heel stil vind, zo alleen thuis  

Koos Nijssen

‘Mijn vrouw is naar haar werk. Zij werkt op de salarisadministratie in de zorg. Daar zijn de medewerkers in twee groepen ingedeeld: de “schone” medewerkers, die werken thuis, en de “vuile”, die werken op kantoor. Het is geen grap, zo noemen ze het. Ik heb mijn vrouw er al mee geplaagd. Ik moet wel zeggen dat ik het heel stil vind, zo alleen thuis. Op het werk vind ik het juist prettig om een beetje rumoer om mij heen te hebben en om elkaar even aan te schieten. De honden en de paarden zijn er wel. In mijn pauze loop ik nu een rondje met de honden, anders zou mijn dochter dat doen. Pluspunt: de Nespresso is wel aanzienlijk beter dan de koffie uit de koffieautomaat.’ 

Dit is de derde aflevering van een serie over thuiswerken tijdens de coronacrisis. Dagelijks belt de redactie met een WUR-collega om te horen hoe het ermee staat. De illustratie is (uiteraard) een selfie of door een huisgenoot geschoten kiekje. Ook MEE DOEN? Mail resource@wur.nl of deel via #WURkfromHOME.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.