OtherWise viert twintigste verjaardag met ‘Imagine Otherwise’-week

Twintig jaar geleden bundelden drie studentenorganisaties de krachten en werd OtherWise geboren. Dat wordt gevierd met een week lang kunst, workshops, lezingen en een feestje.
Foto: Otherwise

Tijdens de jubileumweek (zondag 15 tot en met vrijdag 20 maart) staat elke dag in het teken van een voor OtherWise actueel thema. Zo draait maandag om diversiteit en inclusiviteit en gaat dinsdag over inheemse kennis. OtherWise-voorzitter Inez Dekker (24): ‘Op dinsdag gaan we met vertegenwoordigers van inheemse groepen uit Suriname en de Molukken verkennen welke kennis inheemse volkeren hebben over de wereld, natuur en klimaatverandering.’ Woensdag is de dag van de innerlijke duurzaamheid. ‘Dat gaat niet over de fiets pakken in plaats van de auto, maar meer over verbinding maken met jezelf en de natuur. We houden een filmscreening over innerlijke duurzaamheid en doen een workshop nature awareness.’ Donderdag staat in het teken van alternatieve economie; vrijdag gaat over activisme en verzet. ‘We sluiten af met een feestavond met het thema muziek en verzet.’

Alternatieve paden naar een duurzame toekomst

Dekker is inmiddels drie jaar actief bij OtherWise en heeft net haar master International Development Studies afgerond aan WUR. ‘Aan het einde van mijn bachelor heb ik een minor in Gender and Sexuality Studies gedaan in Amsterdam. Daar leerde ik over zaken die in Wageningen niet aan bod komen, zoals intersectionaliteit en postkolonialisme. Ik wilde tijdens mijn master die nieuwe paden verder gaan verkennen. Een vriendin van mij introduceerde mij toen bij OtherWise en dat paste eigenlijk heel goed’, zegt Dekker

OtherWise voorzitter Inez Dekker
OtherWise voorzitter Inez Dekker

‘Bij Wageningen University kijkt men voornamelijk met een technologische blik naar de wereld. OtherWise is een vrijplaats voor studenten die dat vanuit een breder, holistisch perspectief doen. Wat is er nog meer, naast technologische waarheden? Dat kan gaan over landbouw, diversiteit, sociale rechtvaardigheid en nog veel meer. OtherWise draait om het verkennen van die andere soorten kennis. Ons logo is een vraagteken gevormd door twee handen. Dat is onze taak: de wereld bevragen en alternatieve paden verkennen naar een duurzame toekomst.’

Bekijk het volledige programma hier.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.