WUR heeft ‘witte lijst’ om cybercriminelen buiten te houden

Medewerkers en studenten van WUR kunnen cybercriminelen buiten de deur houden door computersystemen te gebruiken die privacy-proof zijn. Deze systemen staan op de ‘witte lijst’ van de IT-afdeling van WUR.
Foto: pixabay

‘We adviseren studenten en medewerkers vooral die lijst goed te bekijken en te gebruiken’, zegt veiligheidsfunctionaris Remon Klein Tank. ‘Naar aanleiding van het incident in Maastricht versnellen we een aantal onderwerpen op deze lijst. Denk als medewerker of student vooral ook na over de waarde van je data. Als die waardevol zijn, of juist mogelijk schade kunnen toebrengen, kijk dan in de witte lijst of het systeem dat je gebruikt daar wel geschikt voor is.’

Cloud

Medewerkers en studenten kunnen de ‘witte lijst’ vinden op het intranet van WUR. Deze lijst bevat ook cloudsystemen. Gebruik van cloud – online – dataopslag maakt de universiteiten extra kwetsbaar, stelde SURF onlangs. Deze vereniging, waarin de onderwijs- en onderzoekinstellingen samenwerken aan ict-voorzieningen, heeft onlangs vastgesteld welke cloudsystemen wel veilig zijn.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.