Wie wordt docent van het jaar?

De Teacher of the Year-verkiezing van 2020 gaat binnenkort van start.
De studentenjury van de Teacher of the Year Award. Shiv Vasa staat linksboven op de foto. Foto: Luuk Zegers

De Teacher of the Year-verkiezing van 2020 gaat binnenkort van start. Van 10 tot 21 februari mogen alle WUR-studenten stemmen op hun favoriete docent.

De Teacher of the Year Award wordt uitgereikt door het University Fund Wageningen. Studenten mogen elk drie docenten selecteren voor de prijs. Daarover krijgen alle studenten die langer dan een jaar aan WUR studeren binnenkort een e-mail. De vijftien docenten met de meeste stemmen komen op de longlist. Alle longlist-docenten worden geïnterviewd door een studentenjury, bestaande uit acht studenten van verschillende studierichtingen en nationaliteiten. Zij kiezen een shortlist met de vijf beste docenten én bepalen de uiteindelijke winnaar. Vorig jaar was dat Fred de Boer; in 2018 ging Henry van den Brand er met de prijs vandoor.

Interactie, enthousiasme én benaderbaar

Shiv Vasa (22) uit India is masterstudent Animal Sciences en zit in de studentenjury. ‘Ik heb me ingeschreven voor de jury omdat ik hun perspectief wil begrijpen. De interactie met docenten is hier anders dan in India. Wageningse docenten zijn erg benaderbaar. Dat vind ik interessant.’

Dit jaar zoekt de studentenjury een docent die interactie aanmoedigt; enthousiast én benaderbaar is, aldus Vasa. ‘En het is prettig als een docent niet alleen vasthoudt aan het curriculum, maar ook de link legt met de actualiteit, met de echte wereld.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.