Studenten organiseren duurzaam festival

Globus. Zo heet het duurzame festival dat acht Wageningse studenten willen neerzetten op zaterdag 13 juni 2020. Het moet toegankelijk zijn voor iedereen boven de 16 jaar en bijdragen aan milieu en klimaat. Van de opbrengst willen de studenten een stuk tropisch regenwoud kopen in Costa Rica.
De Globus-crew, met in de bovenste rij Marijn van der Meer als tweede van links. Foto: Globus

‘We willen duurzaamheid op een speelse manier faciliteren, maar het draait ook om bewustwording’, vertelt initiatiefnemer Marijn van der Meer. De bachelorstudent Milieuwetenschappen kwam samen met medestudent en goede vriend Wout Blankenstijn tijdens een Erasmusuitwisseling in Zweden op het idee om het festival te organiseren. ‘We zijn toen medestudenten gaan benaderen waarvan wij dachten dat ze een bijdrage konden leveren. Inmiddels werken we met acht studenten hard aan het festival.’

Globus begint al langzaam vorm te krijgen, al moeten er nog een paar hordes worden genomen. ‘We vinden het belangrijk dat het breder gedragen wordt en niet alleen maar voor studenten is. We willen ook jongeren uit omliggende plaatsen bewegen om naar het festival te komen. We mikken op zo’n vijfduizend bezoekers’, vertelt Van der Meer.

Het logo van Globus festival. Foto: Globus

Het grootste probleem tot nu toe is sponsoring. ‘Sponsors vinden gaat lastig en heeft nu onze hoogste prioriteit. Rond de jaarwisseling moet de financiering ongeveer rond zijn. De universiteit was gelukkig bereid te helpen. Zij helpen onder andere met de financiering van een vrijwilligersbijdrage en we mogen het terrein voor Orion gebruiken, dat helpt enorm.’

De activiteiten op Globus moeten voor een breed publiek toegankelijk zijn, al wil Van der Meer nog weinig kwijt over de precieze invulling. ‘We hebben wel al heel gave artiesten benaderd, maar het is nog even afhankelijk van hoe groot ons budget uiteindelijk zal worden.’

Voor meer informatie over GLOBUS: globusfestival.nl

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.