WUR sluit zich aan bij onderwijsinnovatienetwerk

Wageningen University & Research is toegetreden tot CDIO (conceive, design, implement, operate), een wereldwijd netwerk voor onderwijsinnovatie op technische universiteiten.
Foto: CDIO

‘De wereld verandert steeds sneller en dat vraagt om continue aanpassingen van het onderwijs’, zegt Emiel van Puffelen van de afdeling Education & Student Affairs. Hij vertegenwoordigt WUR in de 4TU.Centre for Engineering Education, een samenwerkingsverband van de vier technische universiteiten in Nederland, en regelde de aanmelding bij CDIO namens de universiteit. ‘Om studenten goed voor te bereiden op de banen van de toekomst, moet het onderwijs steeds innoveren. Door ons bij dit netwerk aan te sluiten, kunnen we leren van onderwijsinnovaties op collega-universiteiten. Zo boek je sneller vooruitgang.’

CDIO werd in 2000 opgericht door het Massachusetts Institute of Technology in samenwerking met drie Zweedse universiteiten. Inmiddels nemen 175 technische universiteiten wereldwijd deel aan het netwerk.

WUR-docenten hebben toegang tot informatie over innovaties van CDIO via www.4tu.nl/cee/en/research-innovation. ‘Daar kunnen ze meer inzicht krijgen in welke onderwijswerkvormen goed samengaan, wat wel en juist níet werkt op het gebied van living labs en hoe je invulling geeft aan multidisciplinair, internationaal en projectgericht onderwijs’, aldus Van Puffelen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.