Zelf biertjes tappen bij KSV Franciscus

Afgelopen zomer is de bierkoeling verbouwd bij KSV Franciscus.
KSV Franciscus-lid Dirk van Besouw tapt een pilsje uit de wandtap. Foto: Kuat Bolatuly

Afgelopen zomer is de bierkoeling verbouwd bij KSV Franciscus. Daarbij is de capaciteit uitgebreid van drie- naar vierduizend liter. Ook is er een nieuw wandtapsysteem aangelegd, waardoor leden nu zelf biertjes kunnen tappen uit de muur.

‘Het aantal leden van de vereniging is de afgelopen jaren ontzettend hard gegroeid’, vertelt KSV Franciscus-lid Dirk van Besouw. ‘Maar we zitten nog steeds in hetzelfde pand met dezelfde kroegzaal als 52 jaar geleden. Het is daardoor erg druk geworden, dus een uitbreiding van het tapsysteem was echt nodig.’

Volgens Van Besouw is het nieuwe systeem een stuk duurzamer. ‘Het gebruikt minder energie dan ons vorige systeem. En omdat er nu op meerdere plekken in het gebouw zo’n wandtap is, hoeven we minder kratpils te halen.’

Bekijk hieronder een video-impressie van het nieuwe wandtapsysteem.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.