Voetbaldames GVC kampioen ten koste van ‘oudjes’

Studentenvoetbalvereniging GVC heeft weer een dameselftal dat competitievoetbal speelt.
De dames van GVC na een gewonnen wedstrijd. Foto: GVC.

Na jarenlange afwezigheid heeft studentenvoetbalvereniging GVC sinds september weer een dameselftal dat competitievoetbal speelt. Vrijdag 18 oktober werden ze meteen kampioen. Kleine kanttekening; de dames waren per ongeluk ingeschreven in een 30+ competitie.

Tekst: Rijk Dersjant.

Jarenlang was het damesvoetbal bij GVC (Go Ahead – Victoria Combination) beperkt tot voetbaltrainingen op Sportcentrum de Bongerd. Afgelopen zomer lukte het GVC-voorzitter Jan-Jaap van Raffe eindelijk genoeg dames te vinden voor competitievoetbal. Nog niet met elf speelsters, want daarvoor kon GVC aan het begin van de zomer nét niet genoeg deelnemers vinden. Vandaar dat de club besloot een dameselftal in te schrijven voor een 7-tegen-7 competitie.

‘Het is een geslaagd experiment’, aldus voorzitter Van Raffe. ‘We hebben momenteel een groep van ongeveer achttien geïnteresseerde meiden voor het dameselftal. Het doel is om volgend collegejaar weer mee te gaan doen met een 11-tegen-11 competitie, alhoewel het nog niet zeker is of dit lukt. Dit jaar blijven we in ieder geval nog spelen in de 7-tegen-7 competitie.’

Het vroege kampioenschap was een prettige opsteker voor de dames van GVC, al speelden zij door een administratieve vergissing wel in de verkeerde competitie. ‘We waren per ongeluk in een 30+ competitie ingeschreven in plaats van een 18+ competitie’, vervolgt Van Raffe. ‘Maar gelukkig kunnen we nu meedoen aan de 18+ competitie in een hogere klasse. Ook daarvoor zijn de spelers weer enthousiast.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.