Student
Nieuws
Studentenleven

Wagenings team uitgeschakeld in groepsfase van Enactus-wk

De studentondernemers van Encatus Wageningen zijn uitgeschakeld in de groepsfase van het Enactus wereldkampioenschap in San Jose, California. 'We hebben een heel goede presentatie neergezet, maar Zuid-Afrika en Egypte waren net een beter.'
Luuk Zegers

Enactus Wageningen vertegenwoordige Nederland op het Enactus WK. © Enactus

De Nederlandse ploeg zat in een poule met Egypte, Zuid-Afrika en Singapore. Ondanks de uitschakeling in de groepsfase geniet Valerie Bloem van het Wageningse team met volle teugen van het wk. ‘Het is echt ontzettend gaaf om hierbij te zijn. Heerlijk Amerikaans, heel erg over the top allemaal.’

‘Het Egyptische team had een erg mooi project’, vertelt Bloem. ‘Veel vrouwen in Egypte hebben slechte toegang tot maandverband. Ze moeten vaak kiezen tussen geld uitgeven aan familie, eten, of aan toiletartikelen. Dus heeft Enactus Egypte een project opgezet waarbij vrouwen biologisch maandverband maken. In een half jaar tijd hebben ze daar al vijf of zes locaties voor geopend in Egypte. Erg knap.’ Het team uit Cairo heeft uiteindelijk ook het wk gewonnen.

Donderdag vliegt het Wageningse team weer terug naar Nederland. Lees meer over de projecten van Enactus Wageningen.

Check de livestream op Twitter van de winnaar.

Enactus?

Enactus is een wereldwijd studentenplatform voor sociaal ondernemerschap. De Wageningse tak is twee jaar geleden opgericht. Tijdens de jaarlijkse nationale Enactus-competitie presenteren teams van alle studentensteden wat zij dat jaar hebben ondernomen en welke sociale impact dat heeft. Een jury van zo’n vijftig CEO’s, partners en andere bestuurders beslist vervolgens wie wint. Het winnende team mag dan naar het Enactus wereldkampioenschap, waarin teams uit 37 landen het tegen elkaar opnemen. Dit jaar had het Wageningse team de nationale competitie gewonnen.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.