Student
Gebouwen
Nieuws
Studentenleven

Idealis opent veiliger fietsroute naar Haarweg 333

Naar aanleiding van de twee gewapende overvallen van vorige week gaat studentenhuisvester Idealis een alternatieve fietsroute faciliteren op eigen terrein. Daardoor kunnen fietsers die naar Haarweg 333 toe gaan daar via een verlichte en veiliger weg komen.
Luuk Zegers

Het terrein van het Binnenveld-complex van Idealis is ‘s nachts verlicht. © Roelof Kleis

Haarweg 333 is eigendom van de universiteit. Daarnaast ligt het rode ‘Binnenveld’-complex van Idealis. Achter dat pand ligt een weg op Idealisterrein die ook bij Haarweg 333 uitkomt. Die weg is normaal gesproken afgesloten met een hek, vertelt Idealisdirecteur Bart van As.

‘Onze beheerder Rob Haantjes kwam met het voorstel om dat hek voorlopig te openen en zo een veiliger fietsroute te creëren naar Haarweg 333, over verlicht Idealisterrein,’ aldus Van As. ‘Daarvoor moet nog wel wat gebeuren: behalve het hek openzetten moet er een heg worden weggehaald, borden worden geplaatst en het pad beter begaanbaar worden gemaakt.’

De binnendoorweg over Idealisterrein. De gele streep is de veiliger fietsroute.

Sociale veiligheid

‘In de rode cirkel staat het hek,’ vertelt Van As. ‘De gele streep is de nieuwe fietsroute over ons complex. Deze is goed verlicht en biedt door de aanwezigheid van studenten meer sociale veiligheid.’ De fietsroute moet uiterlijk donderdag 29 augustus klaar zijn.

Ook de universiteit neemt maatregelen naar aanleiding van de gewelddadige incidenten van vorige week. Woordvoerder Simon Vink: ‘De panden aan de Haarweg worden meegenomen in de route van de beveiligers. Naar aanleiding van de incidenten van vorige week gaan ze daar nu ook vaker langs.’ Ook op en langs de randen van de campus wordt intensiever gesurveilleerd.

Alertheid

Vink roept op om extra alert te zijn. ‘Zo lang het zo vers is en we niet precies weten wat er aan de hand is, is dat wel verstandig ja. Als je iets ziet dat niet klopt of dat verdacht lijkt, meld dat dan bij de politie.’

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.