Student
AID

Lid worden – maar waar dan?

Je aansluiten bij een studentenvereniging is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Maar welke vereniging past bij jou? Even voorstellen!
Gastredacteur

BSG

Het Brabants Studenten Gilde van Onze Lieve Vrouw is één grote vriendengroep waar iedereen elkaar kent en goed met elkaar overweg kan. De ‘Brabantse gezelligheid’ staat bij ons centraal, maar het is zeker geen vereiste dat je uit Brabant komt. Wekelijks wordt er een activiteit georganiseerd, maar alles is vrijblijvend.www.hetbsg.nl

W.S.V. Ceres

Bij de oudste, grootste en leukste vereniging van Wageningen is heel veel mogelijk. Het lidmaatschap verrijkt je studentenleven door commissies, bands, sporten en vriendschappen voor het leven. Hier leg je een basis voor de toekomst en maak je vrienden voor het leven. www.wsvceres.nl

C.S.F.R.

C.S.F.R. is een kleine, gezellige en studentikoze christelijke vereniging. We komen samen in studentenhuizen, waar we naast Bijbelkringen en borrels ook lezingen en studiekringen organiseren. We bekijken hoe verschillende studieonderwerpen, bijvoorbeeld filosofisch of maatschappelijk, met het christelijk geloof te maken hebben.www.csfrwageningen.nl

D.L.V. Nji-Sri

Onze sociëteit ligt in het hartje van het centrum van Wageningen, waar elke donderdag alle studenten welkom zijn voor een biertje. In vergelijking met de andere studentenverenigingen is ons ledenaantal een stukje kleiner, waardoor we elkaar allemaal kennen en de onderlinge banden erg sterk zijn. Van oorsprong zijn wij landbouwers en we hebben dan ook een groot reünistennetwerk over de hele wereld, waarmee we regelmatig contact hebben. www.nji-sri.nl

Ichthus

Geloven, genieten, getuigen, dat is waar wij als Ichthus voor staan. Door de combinatie van samen ontspannen en samen serieus op zoek zijn naar God, ontstaan er hechte vriendschappen. Daarnaast word je toegerust om, vanuit het geloof, het verschil te maken in de samenleving en jouw toekomstige werkveld. www.ichthuswageningen.nl

IxESN

IxESN Wageningen is onderdeel van Erasmus Student Network, een van de grootste internationale studentenverenigingen in Europa. Wij proberen de integratie tussen Nederlandse en internationale studenten te bevorderen. Dit doen wij door verschillende activiteiten te organiseren, zoals internationale feestjes en het Buddy Family Programma. Ook mogen de excursies, zoals tripjes naar verschillende (Nederlandse en Europese) bestemmingen zoals Praag en Texel niet ontbreken. Hopelijk tot snelwww.ixesn-wageningen.nl

ISOW

Mensen vanuit de hele wereld met elkaar verbinden: daarvoor staat de International Student Organisation Wageningen. Wil jij nieuwe mensen en culturen ontmoeten, nieuwe talen leren, een zang- of danscursus volgen en meedoen met andere leuke activiteiten, feestjes, cursussen, en etentjes? Dan is ISOW de plek voor jou! Kennismaken en up-to-date blijven over onze nieuwe cursussen en activiteiten? Ga naar www.isow-wageningen.com

K.S.V. Sint Franciscus Xaverius

Franciscus is een van de grootste studentenverenigingen in Wageningen. Ruim 800 leden zijn actief in commissies, onder-verenigingen, jaarclubs en disputen. Iedereen vindt hier zijn plek en bouwt een hecht netwerk op met vrienden voor het leven. Laat jouw studententijd bij Franciscus beginnenwww.ksvfranciscus.nl

NSW

NSW is een mooie christelijke studentenvereniging met bijna 200 leden. Ons motto is ‘Çhristus kennen en Hem bekend maken’. Wij combineren groeien in geloof met borrels en veel gezelligheid. Wij staan open voor iedereen en bieden een plaats waar bier en Bijbel goed samengaan.www.navigatorswageningen.nl

’t Noaberschop

Bij ’t Noaberschop komen veel leden uit Twente en de Achterhoek, waardoor je je thuisthuis-netwerk flink kunt uitbreiden. Mensen uit andere delen van Nederland zijn natuurlijk ook van harte welkom! We zijn een vrijblijvende vereniging waar iedereen elkaar kent. Elke week organiseert het bestuur of een commissie een activiteit. http://www.hetnoaberschop.nl

SHOUT

De LHBTQ+ (lesbisch, homo, biseksueel, transgender, queer en meer) vereniging van Wageningen. SHOUT is zowel een belangen- als gezelligheidsvereniging voor alle leeftijden, die verenigingsavonden, open feesten en introductie- en ondersteuningsgroepen organiseert. Ook helpen we LHBTQ asielzoekers en geven ze seksuele en genderdiversiteit-voorlichting op scholen. www.shoutwageningen.nl

Unitas

Unitas is een jongerenvereniging met een spiksplinternieuw pand in het hartje van Wageningen. We zijn een gezellige, open groep die mensen verwelkomt als ze zichzelf willen ontwikkelen en zich thuis willen voelen op een plek in Wageningen. Wij staan voor gezelligheid en ontwikkeling, dus bij Unitas kun je heel veel doen en organiseren! Kom vooral langs of neem een kijkje op onze site.www.jvunitas.nl

VGSW

VGSW is een actieve christelijke vereniging die allerlei activiteiten organiseert, zoals een wekelijkse Bijbelkring, borrels en weekendjes weg. Binnen de gezellig kleine vereniging bouw je snel hechte vriendschappen op en is er ruimte om jezelf te ontwikkelen, je talenten te ontdekken en te groeien in je relatie met God.www.vgsw.nl

SSR-W

Bij SSR-W kan elk lid naast zijn studie een actief studentenleven leiden en het beste uit zijn studententijd halen. Met verscheidene groeperingen als jaarclubs, disputen, commissies en genootschappen is er voor elk lid wat wils. Wij vieren de meest gave feesten en er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Enthousiast? Jij aan zet! Word lidwww.aid.ssr-w.nl

WSSFS

De Friese Studentenvereniging is de gezelligste regionale studentenvereniging van Wageningen! De voertaal is Fries, desondanks is iedere gezelligheidszoeker welkom. Een leuke vereniging met weinig verplichtingen. Elke dinsdagavond zijn er afwisselende activiteiten en daarom is onze mooie vereniging perfect te combineren met het studentenleven in Wageningen. Oant sjenwww.wssfs.nl

Yggdrasilstam

De Yggdrasilstam (studentenscouting) is een gezellige groep studenten die samen scouting gerelateerde activiteiten doet. Op woensdag eten wij samen en een paar keer per jaar gaan wij op kamp, zowel met onze eigen groep, maar ook samen met de andere studentenscouting groepen in Nederland. Kom vooral een keer langs, ook als je geen scouting-achtergrond hebtwww.yggdrasilstam.nl

W.S.R. Argo

Roeien is dé studentensport en is voor iedereen makkelijk te leren. Bij Argo krijg je de mogelijkheid om jezelf zowel fysiek als mentaal te ontwikkelen en te sporten op nationaal, internationaal en uiteindelijk zelfs olympisch niveau! Binnen trainen in de grootste ergometerruimte van studentenroeiend Nederland, je techniek verfijnen en meters maken op de Rijn: dat is wat Argo biedt! De focus ligt op de roeisport, maar met de week vol diners, borrels en activiteiten is er naast trainen nog veel meer te doen. www.wsr-argo.nl

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.