Student

JIJ op de campus – Ik rijd al stiekem motor sinds mijn achtste

Als je binnenkort iemand op een rode motor door Wageningen ziet scheuren, is de kans groot dat het Gaël Kobessen is. De eerstejaars bachelorstudent Soil, Water, Atmosphere verwacht binnen een paar weken zijn motorrijbewijs te halen. ‘Ik ben aan het aftellen. Zodra het kan, stap ik op en rijd ik naar de Alpen.’
Anne van der Heijden

Gaël sleutelt graag; hij kocht zijn eerste klusbrommer toen hij 10 was. ‘En sinds ik mijn motor heb gekocht, is die al twee keer uit en weer in elkaar geweest.’ Rijden doet hij al – stiekem – sinds zijn 8ste. ‘Bijvoorbeeld op de crossmotor in het dorp waar ik vandaan kom. Ik hou gewoon van het gevoel van vrijheid dat je nergens anders mee kan vergelijken. De wind door je haren, het brullen van de machine, gewoon de hele beleving. Daar word ik wel heel blij van. Alleen regen is minder.’

‘Ik heb nog veel meer hobby’s’, vertelt Gaël, ‘maar als ik de grootste moet noemen, dan zijn dat fitness en kick- en thaiboksen. Ik heb ook een tijdje krav maga gedaan, maar daarbij kon ik mijn uithoudingsvermogen niet genoeg trainen.’ Tijdens een vakantie in Thailand heeft Gaël zijn sportskills kunnen verbeteren. Hij heeft twee weken in een trainingskamp voor thaiboksen gezeten. ‘Dat was, in één woord, zwaar.’ Maar dat vond Gaël juist leuk. ‘Het was bijzonder, omdat je begon met allemaal mensen die je niet kende en snel een band vormde doordat je zoiets intens samen doet.’ Thaiboksen staat nu tijdelijk op een laag pitje. ‘Fitness in het algemeen is nog steeds belangrijk voor me, niet alleen boksen. Dat betekent dat ik gezond eet en mijn cardiofitness en kracht op peil houd. Dat is iets waar ik dagelijks mee bezig ben.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.