Minder vooraanmeldingen eerstejaars in Wageningen

Wageningen University trekt komend studiejaar mogelijk minder eerstejaars bachelorstudenten dan afgelopen jaar.
Foto: Guy Ackermans

Het aantal vooraanmeldingen bij de bacheloropleidingen was medio mei 5 procent lager dan op hetzelfde moment vorig jaar.

Er melden zich vooral minder Nederlandse studenten aan, blijkt uit een overzicht van Studielink. Hun aantal daalde tot dusverre met 150 tot bijna 1700 vooraanmeldingen. Daar staat een groei van 50 Europese studenten tegenover. Vooral de opleidingen Biologie en Food Technology staan in de min ten opzichte van vorig jaar, met maar liefst 50 procent minder vooraanmeldingen. Daarentegen staat de opleiding Environmental Sciences 45 procent in de plus en lijkt ook de opleiding Moleculaire Levenswetenschappen komend studiejaar te groeien.

Relatief minder

Alles bij elkaar staat Wageningen op een afname van 5 procent. Hiermee trekt WUR relatief minder studenten dan de andere Nederlandse universiteiten, afgaand op de vooraanmeldingen. De dertien universiteiten samen trekken 1 procent meer eerstejaars.

De cijfers zijn gebaseerd op de aanmeldingen tot nu toe. Daarbij tellen aankomende studenten die zich voor bijvoorbeeld drie opleidingen aanmelden, bij al deze opleidingen voor een derde deel mee.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.