Nieuwe StartHub feestelijk geopend

De nieuwe tijdelijke thuisbasis van StartHub in Atlas is feestelijk geopend. Drie vragen aan Nina Kosten, voorzitter van het StartHub studentenbestuur.
Nina Kosten en StartHub-manager Tim Daalderop nemen de sleutel in ontvangst tijdens de openingsborrel van het nieuwe StartHub. Foto: Luuk Zegers

Zo’n tijdelijke locatie, is dat niet frustrerend?
‘De verhuizing was een verplicht nummer: Triton werd platgegooid, dus we moesten wel ergens anders naartoe. Niemand zat er echt op te wachten. Maar uiteindelijk gaan we hier toch één a twee jaar zitten, dan zijn we wel blij dat dat op zo’n toplocatie is.’

Hoe gaat het verder met StartHub?
‘Goed. We werken sinds dit jaar met een strakkere programmering die bestaat uit drie onderdelen: inspirationideation en realisation. Dat werkt als een trechtermodel: inspiration draait om inspiratie, daaronder vallen grote evenementen waar veel mensen op afkomen. Daarna komt het ideation-deel, waarbij een kleinere groep aan de slag gaat om een idee uit te werken. In realisation worden door nog een kleinere groep business-ideeën omgezet in start-ups. Het hoogtepunt van dit onderdeel is de start-up week, een bootcamp waar studentenstarters zich een week lang intensief op hun onderneming kunnen focussen. Die programmering draaien we twee keer per jaar: van september tot en met januari, en van maart tot en met augustus.’

‘In WUR’s nieuwe strategisch plan wordt een grote nadruk gelegd op ondernemen. We werken meer en meer samen met het onderwijs. Bij vakken als New Venture Creation komen studenten nu bijvoorbeeld ook langs op de Hub.’

‘Verder zitten we voor het eerst echt vol qua verhuurruimte, dus we moeten steeds meer nadenken over toelatingseisen: wanneer mag je ruimte huren bij ons en draag je iets bij aan de StartHub community?’

Jullie zijn nu echt over. Voelt het al een beetje als de thuisbasis?
‘Het voelt als StartHub, maar het is nog wel een beetje kaal. In Triton hing het vol met posters van oude evenementen en stond er een rij geopende champagneflessen van de gevierde successen. Hier is het nog even werken aan de look and feel. Aan de andere kant is hier wel veel meer licht, en de locatie is ook erg goed.’

 It begins with a beer and it ends with a business. 

‘Vóór de verhuizing was er de angst dat onze start-up cultuur niet goed past in het gebouw waar ook de raad van bestuur zit. Gelukkig kunnen onze activiteiten gewoon doorgaan, en hebben we elke woensdag weer onze borrel vanaf 17.00 uur, zoals het hoort. Iedereen is daar trouwens van harte welkom. Want ‘it begins with a beer and it ends with a business.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.