Happietaria haalt ruim halve ton op

Studenten pop-uprestaurant Happietaria heeft ruim 56 duizend euro opgehaald voor het goede doel.
Het eindbedrag. Foto: Happietaria

‘We zijn ontzettend trots en dankbaar voor dit resultaat’, schrijft de organisatie op Facebook. ‘Bedankt voor jullie inzet! Samen maken we een einde aan slavernij!’

Het totale eindbedrag (56.897,92 euro) is bijna twee keer zo hoog als het streefbedrag (dertigduizend euro) en ruim twintigduizend euro hoger dan de laatste editie in 2017 (36.000 euro). Het eindbedrag werd donderdag 9 mei bekendgemaakt op de Happietaria-Facebookpagina.

In totaal was het restaurant dit jaar 25 keer open tussen 30 maart en 26 april. In die tijd hielpen zo’n 350 vrijwilligers, voornamelijk studenten, met het runnen van het restaurant. Er kwamen 2.314 gasten eten.

Het opgehaalde geld gaat naar International Justice Mission, dat het gebruikt om kindslaven uit de Ghanese visindustrie te bevrijden.

Groeiend bereik en goed weer

‘Er kwamen veel meer gasten dan verwacht en waar we op hadden begroot’, zegt Sanne Mol van Happietaria. ‘Waar dat precies door komt weet ik niet. Ik denk dat het een samenloop van omstandigheden is. Sowieso groeit het bereik elke keer, want mensen die vorige editie voor het eerst kwamen eten, nemen nu ook weer nieuwe gasten mee. Bij de opening was het weer echt heel goed, dat helpt ook een handje. En de commissieleden komen van veel verschillende studentenverenigingen, dus ook daar was het bereik groot.’

‘Tel daarbij op dat de extra evenementen die we naast het restaurant organiseerden ook heel goed liepen, en je hebt zo’n twintigduizend euro extra. Daar zijn we heel trots op, en International Justice Mission is er natuurlijk ook heel blij mee. Ze kunnen het geld goed gebruiken.’

Met z’n allen

‘Het is intens om een professioneel restaurant te runnen met alleen maar vrijwilligers. Je maakt lange dagen, zes dagen in de week. Er komt ook veel improvisatie bij kijken. Maar al met al is het een geweldige ervaring, om met zo veel betrokken mensen iets moois neer te zetten. We hebben het met z’n allen gedaan.’

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.