Wetenschap
Plant

Bloembollenonderzoekers naar Bleiswijk

Het bloembollenonderzoek van WUR is verhuisd van Lisse naar Bleiswijk. Deze week zijn de laatste vijf onderzoekers uit het praktijkcentrum in Lisse vertrokken, waarmee een einde is gekomen aan ruim 100 jaar bloembollenonderzoek van WUR in Lisse.
Albert Sikkema

© Shutterstock

WUR zal niet helemaal verdwijnen uit de bollenstreek, zegt Wageningen Plant Research. Het instituut blijft proeven uitvoeren bij bedrijven op de unieke geestgrond in de bollenstreek. Naast de vijf onderzoekers die nu verhuizen, zaten er al drie bloembollenonderzoekers in Bleiswijk. Die gaan nu daar proeven doen met lelie, tulp en hyacint en meer samenwerken met de glastuinbouwonderzoekers in Bleiswijk, bijvoorbeeld bij het onderzoek naar mijten en virussen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.