SSR-W haalt geld op voor goed doel met lenteduik in de Rijn

Leden van SSR-W halen geld op voor het Nationaal MS Fonds.
De Rijnchallenge in 2019. Foto Guy Ackermans

Een kleine honderd leden van studentenvereniging SSR-W renden donderdagavond de Rijn in om geld in te zamelen voor het Nationaal MS Fonds. Ze hebben naar verwachting 700 euro opgehaald.

‘De Rijnchallenge is een voortzetting van de ice bucket challenge’, vertelt Robbert Boers, vicevoorzitter van SSR-W. ‘Door het koude water van de Rijn in te rennen, voelt het alsof je spieren verstijven. Leden kunnen elkaar uitdagen om de Rijn in te rennen. Als het uitgedaagde lid accepteert, moet de uitdager minimaal 5 euro inleggen.’

Het is de vierde keer dat SSR-W de Rijnchallenge houdt. ‘Ik heb twee keer meegedaan, en het is erg naar’, lacht Boers. ‘Het is echt heel koud. Iedereen rent het water in, even kopje onder en dan snel terug naar de handdoek.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.