GroenLinks grootste in Wageningen bij verkiezingen

GroenLinks was in Wageningen de grote winnaar bij de Provinciale Verkiezingen 20 maart.
Foto: Shutterstock

De partij kreeg 25 procent van de Wageningse stemmen, meldt de gemeente Wageningen. Forum voor Democratie kreeg bijna 7 procent van de stemmen.

GroenLinks kwam uit op 4739 stemmen, bijna 2000 meer dan bij de Provinciale Verkiezingen vier jaar geleden. D66, vier jaar geleden de grootste partij, leverde zo’n 1000 stemmen in en komt nu uit op 2674. De PvdA is de derde partij met 2104 stemmen, de VVD volgt met 1812 stemmen.

Landelijk winnaar Forum voor Democratie haalt maar 1233 stemmen (6,5 procent), net iets minder dan de Partij voor de Dieren. Naast D66 verliezen ook het CDA en SP veel stemmen in Wageningen. In totaal gingen 18.618 Wageningers naar de stembus, ruim 66 procent van de kiesgerechtigde bevolking. De opkomst was 8 procent hoger dan vier jaar geleden.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.