Eén projectadministratie voor alle Wageningse instituten

Wageningen Research krijgt half april één projectadministratie. Nu nog heeft elk instituut zijn eigen administratie, maar dat belemmert de onderzoeksamenwerking tussen de kenniseenheden. Straks hoeven onderzoekers van verschillende instituten elkaar geen interne offertes meer te sturen. Qua bedrijfsvoering beschouwen de instituten elkaar nu als externe partijen’, zegt Menno van Manen, directeur bedrijfsvoering van de Animal…
Beeld: VectorPot/Geert-Jan Bruins

Wageningen Research krijgt half april één projectadministratie. Nu nog heeft elk instituut zijn eigen administratie, maar dat belemmert de onderzoeksamenwerking tussen de kenniseenheden. Straks hoeven onderzoekers van verschillende instituten elkaar geen interne offertes meer te sturen.

Qua bedrijfsvoering beschouwen de instituten elkaar nu als externe partijen’, zegt Menno van Manen, directeur bedrijfsvoering van de Animal Sciences Group. Dat leidt tot interne bureaucratie. Om samen te werken, moeten veel mensen van verschillende kenniseenheden hun goedkeuring geven. Dat kan simpeler, maar dan moeten de instituten hetzelfde administratiesysteem en dezelfde spelregels voor projecten gebruiken. Per 17 april is dat het geval. Dan kunnen business units veel makkelijker een expert van een andere kenniseenheid inhuren. ‘Zo kunnen we beter onze expertise mobiliseren voor onze klanten beter’, zegt Van Manen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.