Ruim 500 bezoekers op Chinees Lantaarnfestival (fotoserie)

De Chinese nieuwjaarsviering is afgelopen zondag op feestelijke wijze afgesloten met het Lantaarnfestival.
Foto: Sven Menschel

Tekst: Cathy (Kexin) Chen, Luuk Zegers

Studenten en wetenschappers uit het hele land kwamen af op het evenement in de Junushoff, waar zowel Chinese als lokale acts te zien waren.

Met het Lantaarnfestival wordt de wekenlange Chinese nieuwjaarsviering afgesloten en de komst van de lente gevierd. De Chinese Association of Students and Scholars in Wageningen (CASSW) besloot om dit jaar groots uit te pakken en een evenement voor alle Chinese studenten en wetenschappers in Nederland — en alle andere geïnteresseerden — te houden. In het programma was ruimte voor traditioneel Chinese acts als zwaarddansen en lokale acts, zoals studentenorkest De Ontzetting. Ook was er een zangwedstrijd.

‘Het was mooi om dit te organiseren’, vertelt Zhangning, vicepresident van CASSW. ‘We wilden het publiek een leuke ervaring bieden en samen het traditionele Lantaarnfestival vieren.’ Ook burgemeester van Wageningen Geert van Rumund was aanwezig met zijn gezin en een aantal collega’s. ‘Mooi om te zien dat veel nationaliteiten bijeen komen op dit festival. Het is ook echt een festival, met een prachtig programma.’

Klik hier om de fotoserie te bekijken op Flickr.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.