Blog: In Wageningen valt veel/weinig te beleven

Vergelijk je Wageningen met andere studentensteden, dan is hier maar bar weinig te beleven, merkt blogger Angelo Braam tijdens bezoekjes aan Utrecht en Groningen. Tenminste, als je zoekt naar hapklaar vermaak.
Foto: Sven Menschel

Tekst: Angelo Braam

Na anderhalf jaar in Wageningen zie ik mezelf wonen en studeren op een plek waar veel meer te beleven valt dan ik van tevoren had gedacht. Elke avond zijn er dingen te doen, op educatief en op sociaal gebied. Mits je je best doet om dergelijke activiteiten te vinden natuurlijk.

Afgelopen week was wederom een ‘minivakantie’ voor mij. Ditmaal kon ik voor het eerst sinds september Wageningen wat langer ontvluchten door vrienden te bezoeken verspreid over heel Nederland. Ookal is het vrijwel elke dag leuk in Wageningen, een weekje ‘buiten’ maakt je wel weer bewust van wat er in ons stadje mist.

Non-existent

Een nachtje doorhalen in Utrecht en meerdere lange avonden in Groningen laten een nachtleven zien dat hier non-existent is. Als je je letterlijk elke avond in tal van kroegjes tot laat kunt vermaken lijkt het aanbod in Wageningen wat karig. Maar voor mij zijn het niet de kroegjes die een stad haar charme geven, maar de culturele activiteiten die in grotere steden te vinden zijn. De mogelijkheid om onverwachts een tent binnen te lopen met live muziek, exposities te bezoeken of zoals gisteravond in Brussel een concert bij te wonen van topmuzikanten, het zijn dingen die in Wageningen niet snel zullen gebeuren. Tal van sociale dingen te doen in Wageningen dus, maar die culturele dingetjes komen wij tekort.

 Er zijn genoeg creatieve talenten en gezellige individuen die dit kleine stadje heel levendig maken. 

Wageningen die ons tekort doet? Oei, sorry voor mijn woorden. Nu ik vandaag weer terug ben gekomen meen ik hier eigenlijk niks van. Natuurlijk mist Wageningen een breed scala aan culturele activiteiten en tal van kroegjes om uit te kiezen, maar is dat eigenlijk geen hapklaar vermaak?

Creatieve talenten

Het waardevolle in Wageningen is dat al het entertainment door ons zelf wordt georganiseerd. Er zijn genoeg creatieve talenten en gezellige individuen die dit kleine stadje heel levendig maken. Jamsessies in Droevendaal, borrels in elke uithoek van de stad en tal van educatieve verdiepingsactiviteiten georganiseerd door studenten zelf (denk aan Studium Generale of de Wageningen Student Farm) zorgen dat er voor iedereen genoeg te beleven valt. Dit zelforganiserend vermogen laat zien dat studenten hier prima in staat zijn om het gat van concertzalen en een bruisend nachtleven op te vullen. Het was fijn om een weekje weg te zijn en entertained te worden, maar Wageningen ruilen voor de grote stad, liever niet!

Lees ook:

Tags:
#blog

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.