Rector Mol zette geen handtekening voor klimaatspijbelaars

Even was het nieuws: de Wageningse rector Arthur Mol was een van de 350 wetenschappers die spijbelende scholieren steunen voor een beter klimaat. Alleen: het klopt niet.
Arthur Mol. Foto: Shutterstock, Marte Hofsteenge

In de open brief steunen de 350 wetenschappers de scholierenacties voor snelle maatregelen om de klimaatverandering te beperken. Er is nu behoefte aan ‘politieke moed’ en ‘ingrijpende maatregelen’, stellen wetenschappers als Louise Vet (NIOO), Rik Leemans en Marcel Dicke (WUR), André Faaij (Groningen) en Klaas van Egmond (ex-RIVM en Utrecht). Op de lijst van ondertekenaars stond ook de naam van Arthur Mol, rector magnificus van Wageningen University. Dat trok vandaag media-aandacht.

Maar Mol heeft de klimaatbrief helemaal niet ondertekend, vertelt hij. ‘Dat heb ik ook gemaild naar de opstellers. Initiatiefnemer Jan Rotmans heeft zijn excuses aangeboden en mijn naam er afgehaald. Klaar.’

Niet gelezen

Mol heeft de klimaatbrief niet gelezen. ‘Ik heb nog geen tijd gehad om de brief te lezen, maar uit hoofde van mijn functie onderteken ik zulke brieven niet. Wageningen University heeft hier geen mening over. Wetenschappers als persoon kunnen hier een mening over hebben, zeker als ze werkzaam zijn in de milieu- en klimaatwetenschappen, maar ik vertegenwoordig de instelling.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.