Promovendi aan tafel bij overleg onderzoekscholen

Wageningse promovendi gaan structureel overleggen met de voorzitters en secretarissen van de Wageningse onderzoekscholen in het overlegorgaan Wageningen Graduate Schools (WGS). Dat heeft de WGS besloten.
Foto: Shutterstock

De Wageningse promovendi willen graag meediscussiëren over kwesties die de onderzoekscholen met elkaar bespreken, zeggen Sabine Vreeburg en Job Claushuis, die beide als promovendus zijn verkozen in de WUR Council. Wageningen Graduate Schools, voorgezeten door de Dean of Science, bespreekt veel onderwerpen die de promovendi direct aan gaan, zoals de beperkte huisvesting voor promovendi, de wisselende begeleiding van promovendi en hun werkdruk, omdat ze in toenemende mate onderwijstaken verrichten.

De promovendi zaten al bij het overleg van de afzonderlijke onderzoekscholen, maar nog niet bij het gezamenlijke overlegorgaan. ‘Hier hebben we heel erg ons best voor gedaan’, zegt Claushuis, ‘want we willen dat promovendi direct aan tafel zitten.’ Bij de volgende bijeenkomst zullen twee promovendi van de Wageningse PhD Council aanschuiven.

Blij
Ingrid Vleghels, secretaris van de onderzoekschool Experimentele Plantwetenschappen, is blij dat de promovendi voortaan deelnemen aan het overleg. ‘We bespreken geregeld dingen die van belang zijn voor de positie van de PhD’s en dan is het fijn om direct hun mening te horen. Bovendien kunnen ze op deze manier sneller dingen aan de kaak stellen. Ik denk: hoe meer interactie, hoe beter.’  

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.