WUR zoekt 800 nieuwe medewerkers

WUR gaat een team met recruiters opzetten die dit jaar moeten helpen om alle vacatures bij WUR in te vullen. Ook gaat de afdeling Human Resources gerichte wervingscampagnes opzetten om nieuwe medewerkers aan zich te binden.
Foto: Shutterstock

WUR heeft dit jaar naar verwachting zo’n 800 vacatures, twee keer zo veel als gebruikelijk. De afgelopen jaren nam het aantal vacatures bij WUR al gestaag toe, zegt Johan Kanis, manager recruitment bij Corporate Human Resources. In 2017 had WUR 500 vacatures, in 2018 ruim 700 vacatures, terwijl de jaren daarvoor niet meer dan 400 vacatures ontstonden. 

De extra banen ontstaan door extra inkomsten van de overheid. Het onderwijsministerie compenseert de studentengroei op de universiteit met extra geld en het ministerie van LNV zet meer onderzoeksopdrachten uit bij Wageningen Research. Met de circa 800 vacatures hoopt WUR de 600 voltijds banen te vervullen die rector Arthur Mol noemde in zijn nieuwjaarstoespraak.

Kandidaten
Terwijl het aantal vacatures groeit, daalt de werkloosheid en staat de arbeidsmarkt onder druk. Daarom zet WUR extra personeel en campagnes in om goede medewerkers binnen te halen. ‘We gaan drie recruiters inzetten’, zegt Kanis. ‘Die gaan met ons een aanpak bedenken hoe we bij meer kandidaten in beeld komen. Verder gaan ze direct aan de slag door gericht kandidaten benaderen voor banen bij WUR.’ Ook gaan de recruiters nog eens kritisch kijken naar de vacatureteksten van WUR en in welke digitale netwerken WUR moet adverteren.

Daarnaast is WUR dit jaar begonnen met gerichte wervingscampagnes om nieuw personeel te werven. Afgelopen week adverteerde WUR met ‘het ontbijt van 2030’, waarin de voeding centraal staat en wordt gelinkt naar vacatures op voedingsgebied. De komende maanden volgen meer WUR-campagnes, die worden gekoppeld aan actuele vacatures. Ook wil WUR meer gaan werven op de internationale arbeidsmarkt.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.