Nieuw: indoor klimhal in de Bongerd

Er was al een klimwand buiten de Bongerd, maar nu komt er ook een klimhal binnen het sportcomplex. Tinko Jans, penningmeester van studentenklimvereniging Ibex, is blij. ‘Hierdoor gaan mensen veel meer klimmen.’
Foto: Ibex

De klimwand buiten de Bongerd heeft zijn beste tijd gehad, vertelt Jans. ‘Die is maar zeven meter hoog, en de grepen van die wand vallen bijna uit de muur, dus heel veilig is het ook niet meer.’ Daarom trainde Ibex een tijd op een klimmuur in sportcomplex de Vlinder. Toen in 2007 het dak van de Vlinder instortte, is die klimwand echter verdwenen. Sindsdien trainen de klimmers van Ibex meestal in een klimhal in Arnhem.

Routebouwers
De nieuwe klimwanden zijn besteld in Roemenië. Ze zijn inmiddels af, maar moeten nog vervoerd worden naar Wageningen. ‘Als dat allemaal volgens planning gaat, kunnen we er vanaf april op klimmen’, zegt Jans. De klimwanden zijn bijna elf meter hoog en worden geplaatst in een los zaaltje tussen hal 3 en 4. Op zo’n klimwand is het de bedoeling om bepaalde routes te volgen. Wat als je alle routes hebt uitgespeeld? ‘Binnen Ibex hebben we meerdere routebouwers. Dus om de zoveel tijd zullen we de grepen losschroeven en nieuwe routes ontwerpen.’

Jans verwacht dat de klimhal zorgt voor meer nieuwe Ibex-leden én een betere binding met de huidige leden. ‘Nu rijden we elke donderdagavond met vijfentwintig á dertig man naar Arnhem. Veel mensen vinden dat te ver, en het kost je zo een hele avond om even te klimmen. Met een hal in Wageningen wordt het veel aantrekkelijker om lid te worden. Je kan nu ook overdag als je een paar uur vrij bent gaan klimmen. En het wordt ook makkelijker om een drankje te doen na de training. Dat is goed voor de gezelligheid.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.