Wie is de beste WUR-docent?

De verkiezing van de beste docent van Wageningen University is weer begonnen. Van 9 tot 17 januari kunnen studenten die langer dan een jaar in Wageningen studeren stemmen op hun favoriete docent.
De jury van de Teacher of the Year Award 2019. Foto: University Fund Wageningen.

De Teacher of the Year Award wordt jaarlijks uitgereikt door het University Fund Wageningen. De prijs is bedoeld als blijk van erkenning voor docenten en als inspiratiebron. Studenten kunnen drie docenten selecteren uit een lijst van docenten. De vijftien docenten met de meeste stemmen komen op de longlist; zij worden vervolgens geïnterviewd door de studentenjury, dit jaar bestaande uit acht studenten van verschillende studierichtingen en nationaliteiten.

Shortlist

Naast deze interviews zal de jury een college of praktijkles van de geselecteerde docenten volgen en met hun huidige studenten praten. Op basis van deze informatie zal een shortlist van de vijf beste docenten gekozen worden. Eén van hen gaat er uiteindelijk met de Teacher of the Year Award vandoor.

Vorig jaar was dat universitair hoofddocent Henry van den Brand. Hij vond het een eer om de prijs te winnen: ‘Het is een stuk waardering dat je krijgt van de studenten. Ik heb daar enorm van genoten.’ Wie verdient de prijs dit jaar? ‘John Beijer. Twee jaar geleden stonden Jessica Duncan, John Beijer en ik op de shortlist. Toen won Jessica. Vorig jaar stonden we er wéér alle drie op, toen won ik. Dus nu is John aan de beurt. Hij heeft een enorme passie voor zijn vak en straalt dat ook uit. Maar iemand anders is natuurlijk ook prima. Er zijn gewoon veel goede docenten die het verdienen om de prijs te winnen. Uiteindelijk is het aan de studenten.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.