Argo haalt geld op voor door brand getroffen roeivereniging

Wageningse studentenroeivereniging Argo houdt in het weekend van 9 en 10 februari een ergometermarathon om geld op te halen voor roeivereniging Neptunus uit Delfzijl. Door een brand raakte Neptunus de loods en de complete vloot kwijt.
In 1982 the boathouse from Argo went up in flames. Photo: Argo

De ergometermarathon is een nieuwe Argo-traditie waarmee roeiploegen geld inzamelen door een ergometer (een soort roeimachine) 24 uur lang non-stop draaiende te houden. Argo-voorzitter Daniël Boer: ‘Dat is best intensief, maar daardoor zijn mensen wel bereid om te sponsoren. Dit is onze derde editie. Met de eerste twee haalden we geld op voor onze nieuwe trainingszolder. Vorig jaar haalden we daar nog 7.500 euro voor op. Na twee keer in onszelf te hebben geïnvesteerd, is het nu tijd om iets terug te doen.’

Uit de brand
Dus ontstond het idee om de ergometermarathon in te zetten om roeivereniging Neptunus uit de brand te helpen. Begin december ging de loods van Neptunus met daarin de complete vloot in vlammen op. ‘Als vereniging weten wij hoe het voelt om een clubhuis te verliezen’, zegt Boer. ‘In 1982 is ons hele botenhuis afgebrand.’ Een nieuwe boot kost zo’n 10.000 euro.Ook een loods is niet gratis, dus wil Neptunus 100.000 euro ophalen met een crowdfundingsactie. Argo wil daar een mooie bijdrage aan leveren, aldus Boer. ‘Hoeveel we willen ophalen? Zo veel mogelijk natuurlijk.’

Landelijke actie
Argo heeft roeiers uit het hele land uitgenodigd om mee te doen aan de marathon. Boer: ‘Ik verwacht dat alle studentenroeiverenigingen een team sturen. Ook doet er een Neptunus-team mee, en natuurlijk meerdere Argo-teams.’ In totaal verwacht hij tussen de twee- en driehonderd deelnemers.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.