Student

JIJ op de campus: ‘Bewegen en gezond eten zijn belangrijk’

Op Campus Plaza wemelt het de hele dag door van de studenten die iets te eten willen scoren. Elisa Koops (22) zit voor een bord sushi in het nieuwe restaurant MLGB. ‘Ik hou niet eens van sushi, maar ben voor de gezelligheid met een vriend mee.’
Anne van der Heijden

Ik wilde altijd al konijnen, maar mijn moeder zei: dat doe je maar als je uit huis bent

Elisa doet de master Health and Society, omdat ze geïnteresseerd is in de effecten van voedsel op de maatschappij. ‘Bewegen en gezond eten zijn erg belangrijk. In september ben ik voorzitter geworden bij een nieuwe organisatie: BalanceBuddy. Het idee is dat kinderen met problemen op het gebied van voeding en gezondheid een student als persoonlijk maatje krijgen waarmee ze kunnen leren letten op hun eten en sport.’

Het project staat nog in de kinderschoenen. ‘We hebben al wel 15 studenten die klaarstaan om buddy te worden, maar nog geen kinderen.’ Elisa probeert nu relaties aan te knopen met instanties die de buddy’s in contact kunnen brengen met kinderen. ‘We proberen naamsbekendheid op te bouwen bij bijvoorbeeld buurthuizen en diëtisten. Vertrouwen in BalanceBuddy is de eerste stap.’

Naast haar studie is Elisa een paar uur per week kwijt aan haar nieuwe bestuursfunctie. ‘Ik ben blij dat ik BalanceBuddy heb gevonden, het sluit heel erg goed aan bij mijn studie en bij wat ik wil doen. Het is een mooie kans.’

Thuis op haar studentenkamer heeft Elisa twee konijnen, Juni en Kameel. ‘Ik wilde altijd al graag konijnen, maar mijn moeder zei: dat doe je maar als je uit huis bent. Dus dat heb ik gedaan. Ik wilde ze wel originele namen geven, niet gewoon Stampertje ofzo.’ Juni en Kameel krijgen niet alleen aandacht van Elisa, maar ook van een horde fans op Instagram. Daar zijn ze – onder de naam Junikameel – erg populair.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.