Wetenschap

Nieuw op Resource: Fernando vlogt over bananen (en meer)

Je kan het bijna niet gemist hebben afgelopen week: de nederbanaan die in de Wageningse kassen gekweekt is op steenwol en kokosvezels. Wellicht heb je dan ook WUR-onderzoeker Fernando Garcia Bastidas gezien. Hij zal vanaf deze week maandelijks voor Resource vloggen.
Linda van der Nat

Garcia Bastidas is een PhD-student bij het laboratorium voor Fytopathologie, waar hij onderzoek doet naar de zogenaamde Panama Disease, een schimmelziekte die halverwege de vorige eeuw de belangrijkste conumptiebanaan van dat moment van de aardbodem vaagde. Op dit moment dreigt hetzelfde te gebeuren met zijn opvolger, de cavendish banaan.

Garcia Bastidas promoveert in maart. Zijn begeleider is Gert Kema, die afgelopen week het nieuws haalde met zijn nederbanaan. Deze bananenplant groeit op een substraat van steenwol en kokosvezels, waardoor de schimmel geen kans krijgt de plant aan te tasten. Ook Garcia Bastidas werd geïnterviewd, door NOS op 3.

De komende tijd zal Garcia Bastidas voor Resource gaan vloggen. Niet alleen over de banaan, maar over allerlei onderzoeksprojecten die hier op de campus uitgevoerd worden. Vandaag trapt hij af met zijn eerste vlog. Over bananen, natuurlijk.

Fernando’s vlog #1

Wil je meer zien van Fernando Garcia Bastidas? Je kunt hem volgen op Instagram: @ferchuckygarcia.

Wekelijks het laatste nieuws ontvangen over studeren en werken bij WUR? Schrijf je dan nu in voor de Resource nieuwsbrief

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.