Organisatie
Nieuws
Onderwijs

Nieuw ‘Blackboard’ in 2019

Het wordt al ruim veertien jaar gebruikt bij vrijwel ieder WUR-vak: Blackboard. In 2019 zou daar weleens verandering in kunnen komen. Het contract met Blackboard is bijna afgelopen en er zijn drie partijen die meedingen om WUR’s nieuwe ‘online leeromgeving’ te worden.
Luuk Zegers

© Luuk Zegers

‘WUR wil niet per se van Blackboard af, maar is wettelijk verplicht om meerdere partijen mee te laten dingen’, zegt Myrjam Severs, communicatieadviseur bij projectgroep WURkiestLeeromgeving. Eén van die partijen is wederom Blackboard, maar BrightSpace en Cumlaude zijn ook in de race om het huidige Blackboard op te volgen.

Uniformiteit en gebruiksvriendelijkheid

WUR heeft samen met studenten en docenten een wensen- en eisenpakket opgesteld waaraan de nieuwe leeromgeving moet voldoen. Daaruit bleek dat studenten behoefte hebben aan uniformiteit: dat de pagina’s van verschillende vakken op dezelfde manier worden ingericht. Afgelopen tijd zijn de drie systemen getest door studenten en docenten op mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid.

‘Een nieuwe leeromgeving gaat natuurlijk impact hebben’, zegt Severs. ‘Het ligt aan welk systeem het wordt, hoe groot die verandering is. Aan een nieuw systeem wennen kost tijd en inspanning. Daarin gaat WUR zo veel mogelijk ondersteuning geven.’ Op 11 december wordt bekendgemaakt welk bedrijf de nieuwe online leeromgeving gaat leveren.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.