Student
Sport
Studentenleven

Grondboorkampioenschap 2018: ‘grootser dan ooit’ (fotoserie)

Met een recordaantal van zo'n 800 deelnemers waren de jaarlijkse grondboorkampioenschappen van Pyrus dit jaar 'een groot succes'. WUR-team Aspergus Maximus ging er voor de vierde keer op rij met de titel vandoor.
Luuk Zegers

© Sven Menschel

Deze keer was Gert Peek er voor het eerst niet bij. Vorig jaar was de docent Bodemkunde voor de laatste keer hoofdscheidsrechter. Dit jaar nam docent Hydrologie Roel Dijksma die taak op zich. ‘En om hem er toch een beetje bij te hebben was er dit jaar voor het eerst de Peektrofee, voor het team dat zich het best uitgedost had.’ Dijksma zag onder andere ‘narren, kabouterachtige mensen, iemand die een winkelwagentje had omgetoverd tot een soort auto met Nelson Mandela voorop – wat het idee daarachter was is me nog steeds onduidelijk, en nog veel meer. Het was een zeer divers, bont gezelschap.’ Los van het carnavaleske aspect, geniet Dijksma ook van de passie van de deelnemers. ‘Die strijd is zo mooi. Dat mensen echt in het rood gaan om te winnen. Het is echt een kampioenschap!’

Het Wageningse team Aspergus Maximus ging er voor de vierde keer op rij met de hoofdprijs vandoor. Dijksma: ‘Naar 1.20 meter in minder dan een minuut. Dat is bizar snel.’

(tekst gaat verder onder fotoserie)

Grondboorkampioenschap 2018

Kleipoppetjes

Het weer was ook uitstekend voor de tijd van het jaar, zegt Dijksma. ‘Het heeft niet veel geregend. Daardoor ziet niet iedereen er na twee uur uit als een soort kleipoppetje. Dat is mooi.’

Het recordaantal deelnemers heeft geen problemen opgeleverd qua ruimte. ‘Het is een grote akker. Je moet een paar extra veldjes maken. Goed, dan maak je er veertien in plaats van tien.’ Het nieuwe rooster was wel een beperkende factor. ‘Omdat de colleges nu langer doorgaan, kwamen de teams niet geleidelijk aanzetten, maar was het een enorme stroom mensen tegelijk. Met die extra deelnemers zorgde dat wel voor lange rijen.’

Al met al was het een prachtige twintigste editie van de grondboorkampioenschappen, zegt Dijksma. ‘De sfeer was uitstekend, het liep als een trein. Een groot compliment naar Pyrus, ze hebben het weer goed georganiseerd.’

Bekijk hier de video van de grondboorkampioenschappen.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.